Stichting BeeSerious

To Bee or not to Bee

Op verschillende locaties in Zuid-Holland plaatst BeeSerious teeltstations, waar resistente bijen geteeld worden.
 
 
Ouddorp 3

 

Onder de microscoop

Dit gebeurt door middel van kunstmatige inseminatie. Een hoogresistente bijenkoningin wordt bevrucht met hoogresistent materiaal. Daardoor zal ze haar hele leven alleen maar resistente bijen voortbrengen. Een aanzienlijke periode van teelt, research en vooral geduld resulteerde uiteindelijk in een nieuwe generatie hoogresistente bijen die zelf in staat is de varroamijt te bestrijden.
 

Schaalvergroting

Nu is het zaak om vanuit deze basis verder te werken, een schaalvergroting door te voeren en de komende jaren zoveel mogelijk resistente volken de wereld in te helpen. Zodat het voortbestaan van de bijen gegarandeerd is. Het is uiterst belangrijk om dit project te laten slagen, omdat het voortbestaan van de bijen ervan afhangt. En als de bijen kunnen blijven bestuiven, zijn wij ook verzekerd van gevarieerd voedsel. Niet alleen voor onszelf, maar vooral voor onze kinderen.

Move2Social Rotterdam

Stichting BeeSerious is één van de 15 deelnemende initiatieven aan het traject van Move2Social Rotterdam 2018. Dit traject biedt allerlei soorten van steun aan sociaal ondernemers, in dit geval in de regio Rotterdam. Wij hebben dit traject als zeer stimulerend ervaren in de opmaat naar de grote 'scale-up'.
 

Interesse? Neem contact met ons op

Peter Schallenberg & Alwine van Winsen
BeeSerious
 
Varroamijten op bij

contact

Contact opnemen

  • Stichting BeeSerious
  • Peter Schallenberg, Alwine van Winsen 
  • iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • fb  tw